30. mája 2010

Jablkový nákyp

300 g varených zemiakov., 50 g hrubej múky., štipka soli., 4 jablká., 1 lyžica citrónovej šťavy., 2 lyžice masla., nastrúhané oriešky., 2 lyžice cukru., 1 lyžička škorice., 200 ml mlieka., 1 vajce., brusnice na ozdobu.,
Zemiaky najemno nastrúhame a zmiešame ich s múkou a štipkou soli. Jablkám vykrojíme jadrovníky, nakrájame ich na kolieska a zalejeme citrónovou šťavou. Kúskom masla vymastíme formu a posypeme nastrúhanými orieškami. Zvyšné maslo roztopíme a namočíme doň jablčné plátky. Misu na zapekanie vyplníme striedavo sypkým zemiakovým cestom a jablkami, ktoré posypeme cukrom a škoricou. Nakoniec všetko zalejeme mlieko s rozšľahaným vajcom Pečieme asi 40 minút. Nákyp podávame ozdobený brusnicami. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára