30. mája 2010

Praclíkové srdiečka

250 g hladkej múky., 100 ml mlieka., 20 g droždia., 2 lyžice cukru., štipka soli., 1/2 vrecúška kypriaceho prášku do pečiva., 1 vajce., 125 g tuku na pečenie., vajce na potretie., kandizovaná pomarančová kôra na posypanie., 
Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie s 1 lyžičkou cukru a 1 lyžičkou múky. Múku zmiešame so zvyšným cukrom, štipku soli a práškom do pečiva. Urobíme jamku, rozklepneme do nej vajce a nalejeme rozpustený tuk. Nakoniec prilejeme vzídený kvások. Zamiesime cesto, ktoré upravíme do bochníka. Nemusíme nechať kysnúť! na pomúčenej doske ho rozvaľkáme a vykrojíme srdiečka s voľným stredom. Preložíme ich na plech vystlatý papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme nakrájanou kandizovanou pomarančovou kôrou. Upečieme pri 200 stupňov C. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára