250 g hladkej múky., 15 g droždia., 30 g cukru., 500 ml mlieka., 2 žĺtky., štipka soli., štipka citrónovej kôry., olej na vyprážanie., 250 g čučoriedok., 150 ml javorového sirupu.,
V miske rozotrieme droždie s cukrom, pridáme lyžicu vlažného mlieka a lyžicu múky a vzniknutú kašičku necháme 10 minút stáť. Potom vmiešame postupne žĺtky, zvyšné mlieko a múku so soľou a citrónovú kôru. cesto necháme na teplom mieste asi 30 minút kysnúť. Potom ho lejeme do rozpáleného oleja a lievance vyprážame z oboch strán. Nadbytočný tuk necháme odsať na papierovej kuchynskej utierke. Čučoriedky zmiešame ich na miernom plameni krátko povaríme. Lievance polejeme horúcimi čučoriedkami a podľa chuti ozdobíme tvarohom alebo šľahačkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára