30. mája 2010

Palacinky s orechovým tvarohom

250 g mäkkého tvarohu., 3 lyžice cukru., 50 g sekaných vlašských orechov., 1 lyžička citrónovej šťavy., štipka citrónovej kôry., 1 strapec hrozna., čokoláda na ozdobu.,
Cesto: 250 g hladkej múky., 400 ml mlieka., 1 vajce., štipka soli., olej na pečenie., 
Z múky, mlieka, vajca a štipky soli pripravíme riedke cesto, ktoré necháme asi 30 minút odpočinúť. Na panvici vymastenej olejom potom postupne upečieme palacinky, ktoré necháme v teple. Tvaroh zmiešame s cukrom, orechmi a citrónovou šťavou a kôrou. Natrieme ním hotové palacinky a na stred každej potom položíme niekoľko guľôčok hrozna. Palacinky zvinieme a ozdobíme rozpustenou čokoládou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára