1 hotový piškótový korpus., 3 jablká., 500 ml vody., šťava z jedného citróna., 1 vrecko vanilkového pudingu., 1 vrecúško vanilkového cukru., 1 lyžica cukru., 150 g jahôd.,
Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocôčky. Zalejeme ich vodou zmiešanou s citrónovou šťavou a privedieme do varu. Varíme asi 3 minúty. Tekutinu zlejeme a uvaríme v nej puding zmiešaný s cukrom. Uvarené jablkové kocky rozložíme na piškótový korpus a doplníme ich na kúsky nakrájanými jahodami. Ovocie zalejeme jablčným pudingom a hotovú tortičku necháme vychladnúť. Podávame len tak alebo ozdobenú šľahačkou či jedlými okvetnými lístkami klinčekov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára