1 balíček listového cesta., studená voda na potretie trubičiek a na plech., 3 jablká., 3 bielky., 150 g cukru., čokoládová poleva., práškový cukor na posypanie., čerstvé maliny.,
Listové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a ostrôzkou ho rozkrájame na pásiky, ktoré navíjame na kovové trubičky na krémrolne. Preložíme ich na plech pofŕkaný studenou vodou. Aj povrch cesta potrieme studenou vodou a trubičky upečieme pri 180 stupňov C. Zároveň v rúre na plechu upečieme i celé jablká. Jablčnú dužinu potom lyžičkou vydlabeme a rozdlávime vidličkou. Z bielkov ušľaháme sneh, zašľaháme doň cukor a potom zľahka i pečenú jablčnú dužinu. Jablčným snehom naplníme upečené trubičky a niektoré ozdobíme čokoládovou polevou. Poprášime práškovým cukrom a z oboch strán vtlačíme malinu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára