30. mája 2010

Krehké košíčky

200 g hladkej múky., štipka soli., 80 g masla., 80 g masti., 1 žĺtok., 6 lyžíc studenej vody., vajce na potretie., 
Plnka: 250 g tučného mäkkého tvarohu., 2 lyžice  cukru., 400 g jahôd., 1 lyžica práškového cukru., strúhaná čokoláda na ozdobu.,
Do múky so štipkou soli zamiešame tuk nakrájaný na kúsky a urobíme do nej jamku. Žĺtok rozšľaháme s vodou a nalejeme do múky. Najprv nožom a potom rukami vypracujeme pevnejšie cesto. Zabalíme ho do mikroténového vrecka a vložíme na 30 minút do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorce, ktoré vložíme do malých mištičiek na zapekanie tak, aby cípy presahovali cez okraje. Potrieme ich vajcom a pečieme pri 180 stupňov C. asi 15 minút. Vyklopíme a necháme vychladnúť. Pred podávaním ich naplníme tvarohom zmiešaným s cukrom a kúskami jahôd, premiešaných s práškovým cukrom. Ozdobíme strúhanou čokoládou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára