29. mája 2010

Jahodová roláda

4 vajcia., 80 g cukru., 80 g polohrubej múky., maslo na pomastenie papiera., jahodový džem., vanilkový krém v škatuľke., 250 g jahôd., kokosové chipsky., 
Z bielkov ušľaháme pevný sneh. Zašľaháme doň asi tretinu cukru a postupne aj žĺtky poprášené múkou  a zvyšný cukor. Nakoniec vmiešame múku. Na plech dáme papier na pečenie a potrieme ho zmäknutým maslom. Rozotrieme naň cesto, vložíme do vlažnej rúry a upečieme pri 170 stupňov C. Cez plech s upečeným plátom rozložíme vlhkú utierku, uchopíme na okrajoch a preklopíme. Stiahneme papier a plát zrolujeme do utierky, kým je ešte teplý. Vychladnutú roládu rozvinieme a potrieme džemom, opäť stočíme a dáme na 2 hodiny do chladničky. Na celý povrch rozotrieme vanilkový krém a na roládu poukladáme plátky jahôd. Ozdobíme kokosovými chipsami. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára