30. mája 2010

Malinové koláčiky á la Tiramisu

100 g malinového džemu., kakao., vrecúško číreho tortového želé., 250 ml vody., 80 g cukru., 500 g čerstvých malín., 4 jahody.,
Piškót: 4 vajcia., štipka soli., 4 lyžice cukru., 4 lyžice polohrubej múky., štipka kypriaceho prášku do pečiva., 
Krém: 500 g nátierkového masla., 3 lyžice vaječného koňaku.,
Z bielkov so štipkou soli ušľaháme sneh, zašľaháme žĺtky poprášené múkou, cukor a múku s kypriacim práškom. Cesto nalejeme na plech vystlatý papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút pri 170 stupňov C. Z upečeného piškótu vykrojíme kolieska. Ak je piškót vyšší, pozdĺžne ich rozkrojíme. Po dvoch ich spojíme tenkou vrstvou džemu a asi pol centimetrovou vrstvou krému, pripraveného zmiešaním uvedených surovín. rozotrieme ho aj po stranách koláčikov a po povrchu poprášime kakaom. vo vode s cukrom pripravíme želé. Koláčiky obložíme malinami a jahodami a želé nalejeme na ovocie. Necháme stuhnúť. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára