200 g takmer prezrelých čerešní.., 200 ml whisky (môžeme nahradiť rumom)., 500 ml mlieka., 1 vrecúško vanilkového cukru., vrecko vanilkového pudingu., 4 lyžice šľahačky., 4 lyžičky rozpustenej kávy.,
Každú čerešňu na niekoľkých miestach prepichneme. Čerešne potom natlačíme do pohára, zalejeme alkoholom, pohár uzavrieme a necháme aspoň 2 dni stáť pri izbovej teplote. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding podľa návodu na vrecku. Opité čerešne zlejeme, rozdelíme do pohárov, zalejeme ich horúcim pudingom a necháme vychladnúť. Na puding potom nalejeme trochu zliateho alkoholu a poháre tesne pred podávaním ozdobíme lyžicou šľahačky a posypeme rozpustnou kávou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára