17. júna 2010

Nepečená pochúťka

jedne dlhé piškóty., jedne okrúhle piškóty., 2 kyslé smotany., 500 g mäkký tvaroh., 250 g gaštanové pyré., 10 PL cukru., (môžeme použiť aj rum).,
Gaštanové pyré necháme rozmrznúť, pridáme 1 kyslú smotanu a 5 PL cukru. Spolu zmiešame aby sa suroviny spojili. Podobne postupujeme pri spojení 500 g mäkkého tvarohu, 1 kyslej smotany a 5 PL cukru, môžeme pridať štipku mletej škorice. Formu vyložíme piškótami (piškóty môžeme pokropiť alkoholom), na dno dáme okrúhle piškóty a okolo formy použijeme 1/2 dlhých piškót. Na vrch okrúhlych piškót nalejeme najprv 1/2 tvarohovej hmoty, na ňu naukladáme okrúhle piškóty. Na piškóty nalejeme druhú vrstvu 1/2 gaštanovej hmoty a znovu naukladáme piškóty. Potom nalejeme zvyšok gaštanovej hmoty. Poukladáme piškóty a znovu natrieme ostatok tvarohovej hmoty. Nepečenú pochúťku ozdobíme kakaom, strúhanou čokoládou, piškótami alebo môžeme aj posypať kokosom. Necháme aspoň 2 - 3 hodiny v chladničke.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára