500 g polohrubej múky., 1/2 lyžičky soli., 30 g droždia., 1 lyžička kryštálového cukru., 1,5 dl mlieka., 2 vajcia., 15é g postrúhaného tvrdého syra., olej na natieranie., 100 g mletých orechov.,
Preosiatu múku premišame so soľou. Droždie vo vlažnom mlieku s kryštálovým cukrom a na teplom mieste necháme vykysnúť. Kvások vylejeme do múky, pridáme jedno vajce, žĺtok, postrúhaný syr, 0,5 dl oleja a vymiesime hladké polotuhé cesto. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm., pohárom alebo okrúhlou formičkou vykrojíme kolieska, uložíme ďalej od seba na vymastený plech a necháme na teplom mieste 15 - 20 minút kysnúť. Bochničky natrieme rozšľahaným bielkom a v stredne vyhriatej rúre upečieme. Horúce guľky natrieme olejom a obalíme v mletých orechoch.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára