22. júna 2010

Pečená hus s jablkovo cibuľovou plnkou

1 hus á 1800 g., soľ., mleté čierne korenie., 4 jablká., 2 cibule., 4 zemiaky uvarené v šupke.,  štipka mletého muškátového orieška., 1 lyžička pokrájanej petržlenovej vňate.,
Umytú hus osušíme a brušnú dutinu osolíme. Umyté jadrovníkov zbavené jablká nadrobno pokrájame, dáme do hrnca, pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu a krátko spolu podusíme. Pridáme ošúpané nadrobno pokrájané zemiaky, osolíme, okoreníme muškátovým orieškom posypeme petržlenovou vňaťou a premiešame. Plnkou naplníme hus otvor zašijeme, hus uložíme na pekáč, okoreníme mletým čiernym korením a prikryjeme. Vo vyhriatej rúre pečieme 1 a 1/2 hodiny. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame vodou. Hus otočíme, teplotu znížime a upečieme domäkka. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby otáčame, aby sa rovnomerne prepiekla. 
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára