22. júna 2010

Domáci králik na víne

zadná časť králika., soľ., 100 g údenej slaniny., 1 lyžica oleja., mleté čierne korenie., štipka tymianu., 2 dl červeného vína., 4 zrnká borievky., 1 lyžička škrobovej múčky., 
Umytého odblaneného králika rozporcujeme, prešpikujeme, prúžkami údenej slaniny, osolíme a opečieme na oleji z oboch strán. Preložíme do pekáča aj s výpekom, podlejeme trochou vody a prikryté pečieme 10 minút. Králika odkryjeme, okoreníme mletým čiernym korením, tymianom, podlejeme vínom, pridáme borievky a pečieme domäkka. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby polievame vodou. Upečeného králika vyberieme na servírovaciu misu a uložíme na teplom mieste. Do výpeku podľa potreby pridáme trochu vody. V troche vody rozmiešame škrobovú múčku, vylejeme do výpeku a za stáleho miešania krátko povaríme. Omáčkou polejeme upečeného králika a podávame s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára