21. júna 2010

Hydinová polievka so špenátom

200 g kuracích pŕs., 100 g šampiňónov., 1/2 cibule., olej., 1 lyžička karí korenia., soľ., 1 kocka hydinového bujónu., 150 g čerstvého špenátu., 1 citrón., 1,5 dl smotany na varenie., štipka čili korenia., 
Kuracie prsia pokrájame na rezance a prudko opečieme na troche oleja. Pridáme očistené pokrájané šampiňóny, očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu. posypeme karí korením, premiešame a podlejeme 2 dl vody. Osolíme a miernym varom varíme 10 minút. Umytý citrón prekrojíme na polovicu, z jednej polovice vytlačíme šťavu a kúsok kôry postrúhame na rezance. Do polievky vložíme umytý pokrájaný špenát, postrúhanú citrónovú kôru, ochutíme citrónovou šťavou, dolejeme 7 dl vody a miernym varom varíme 5 minút. V smotane rozmiešame maizenu, okoreníme čili korením, vylejeme do polievky a za stáleho miešania krátko povaríme. Polievku rozdelíme do tanierov, ochutíme zvyšnou citrónovou šťavou a posypeme postrúhanou citrónovou kôrou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára