21. júna 2010

Kačica na mexický spôsob

600 g kačacích pŕs., mleté čierne korenie., 1 cibuľa., 1 konzerva mexickej fazule v paradajkovom pretlaku., 1 červená paprika., 1 čili paprička., petržlenová vňať., 
Kačacie prsia osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a prudko opečieme na teflonovej panvici z oboch strán. Preložíme do pekáča, podlejeme trochou vody a prikryté pečiem vo vyhriatej rúre 20 minút. Mäso odkryjeme, podľa potreby podlejeme trochou vody a upečieme domäkka. Upečené kačacie prsia vyberieme, pokrájame na plátky, zabalíme do alobalu a uložíme na teplom mieste. výpek prelejeme na panvicu, pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, jadier zbavenú umytú pokrájanú červenú papriku a za stáleho miešania opražíme. Pridáme fazuľu z konzervy, jadierok zbavenú nadrobno pokrájanú čili papričku, podľa chuti osolíme a krátko povaríme. Do fazule vložíme odložené kačacie prsia, prehrejeme a posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame s kukuričnými plackami alebo so zemiakovými lokšami.
         

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára