23. júna 2010

Vianočný zemiakový šalát

750 g malých zemiakov., soľ., 2 lyžice oleja., 1 väčšia cibuľa., 2 mrkvy., 1 lyžička kryštálového cukru., 1 lyžica octu., 80 g sterilizovaného hrášku., 4 sladkokyslé nakladané uhorky., 4 vajcia uvarené natvrdo., 1 lyžica horčice., mleté čierne korenie., 1,5 ochutenej majonézy., cukor.,
Umyté zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a po vychladení ošúpeme. Zemiaky pretlačíme cez mriežku alebo nadrobno pokrájame, vložíme do väčšej misy, osolíme a premiešame. Na oleji speníme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú na kocky pokrájanú mrkvu, osolíme podlejeme trochou vody a dusíme 5 minút. Pridáme cukor, ocot a krátko prehrejeme. Vychladenú zeleninu vylejeme na zemiaky, pridáme scedený hrášok, nadrobno pokrájané uhorky, horčicu, okoreníme mletým čiernym korením a dokonale premiešame. Do vychladeného šalátu vmiešame ošúpané nadrobno pokrájané vajcia, majonézu, podľa chuti osladíme, premiešame a necháme v chladničke postáť. Podávame s vyprážanou rybou alebo ako základ na slávnostnú šalátovú misu.
      

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára