23. júna 2010

Mandarínková torta

6 vajec., 150 g práškového cukru., 160 g polohrubej múky., marhuľový džem., biela čokoláda.,
Plnka: 3 dl mlieka., 1 vanilkový puding., 2 lyžice hladkej múky., 200 g masla., 16é g práškového cukru., 1 mandarínkový kompót (7 dl pohára).,
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, po lyžiciach vmiešame preosiatu múku a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a v stredne vyhriatej rúre upečieme. Upecený vychladený korpus prekrojíme na tri časti. spodnú časť natrieme džemom, naň uložíme polovicu scedených odkvapkaných mandarínok, natrieme polovicou plnky a prikryjeme druhou časťou korpusu. Znova natrieme džemom, uložíme mandarínky a natrieme plnkou. Zakryjeme treťou časťou korpusu, vrch polejeme roztopenou bielou čokoládou a ozdobíme mandarínkami.
Plnka: Z mlieka, 2 dl šťavy z kompótu, pudingu a hladkej múky uvaríme kašu. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a všľaháme do vlažnej kaše.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára