500 g brokolice., soľ., 2 strúčiky cesnaku., 150 g šampiňónov., olej., 1, 5 dl bieleho jogurtu., 1 citrón., polovica zväzku petržlenovej vňate., malé paradajky na zdobenie.,
Brokolicu rozoberieme na ružičky, vložíme do vriacej osolenej vody a miernym varom varíme 5 minút. Vyberieme a necháme na site odkvapkať. Šampiňóny očistíme, pokrájame na tenké plátky, krátko opečieme na troche oleja, osolíme, a premiešame s očisteným pretlačeným cesnakom. Brokolicu dáme do misy, pridáme vychladené šampiňóny a premiešame. Rozdelíme do misiek alebo na taniere a pokvapkáme šťavou z polovice citróna. Jogurt premiešame s pokrájanou petržlenovou vňaťou, ochutíme soľou, citrónovou šťavou, vylejeme na šalát, ozdobíme malými paradajkami a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára