21. júna 2010

Bravčové pliecko zo Stredomoria

600 g bravčového pliecka., olivový olej., soľ., mleté čierne korenie., 3 cibule., 300 g paradajok., niekoľko lístkov čerstvej bazalky alebo 1/2 lyžičky sušenej., 100 g mozzarelly., 100 g zelených nakladaných olív., 2,5 dl kyslej smotany., 
Bravčové pliecko pokrájame na tenšie plátky a prudko opečieme na troche olivového oleja z oboch strán. Mäso vyberieme, uložíme do zapekacej nádoby, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.  V rajnici speníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme ošúpané pokrájané paradajky, osolíme, pridáme umytú pokrájanú bazalku a krátko podusíme. Zmes vylejeme na mäso, na vrch uložíme plátky mozzarelly, posypeme olivami, zalejeme kyslou smotanou, pokvapkáme olivovým olejom a vo vyhriatej rúre zapečieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára