21. júna 2010

Mleté mäso pod zemiakmi

500 g mletého bravčového a hovädzieho mäsa., 1 cibuľa.,, olej., soľ., mleté čierne korenie., 4 strúčiku cesnaku., 4 vajcia uvarené na tvrdo., 300 g zemiakov., 2 vajcia., 1 dl smotany na šľahanie., 80 g polohrubej múky., 80 g tvrdého postrúhaného syra.,
Mleté mäso opražíme na troche oleja, pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu a za stáleho miešania krátko opražíme. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, premiešame a rozložíme na dno vymastenej zapekacej nádoby. Na mäso uložíme ošúpané vajcia. Zemiaky olúpeme, umyjeme, nahrubo postrúhame a osolíme. Pridáme ošúpaný pretlačený cesnak, v smotane rozšľahané vajcia, múku, polovicu syra, premiešame a vylejeme na pripravené mleté mäso. Vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme 15 minút. Posypeme zvyšným syrom a dozlatista zapečieme. 
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára