22. júna 2010

Lazane s tuniakom

200 g cestovín Lazane., soľ., 100 g tuniaka v konzerve (plátky)., 2 lyžice oleja., 2 lyžice hladkej múky., 2,5 dl smotany na varenie., 100 g tvrdého syra., 1 lyžička masla., 1 citrón., 1 lyžica pokrájaného kôpru., 
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme na site odkvapkať. Z oleja a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme smotanou a uvaríme hladkú omáčku. Omáčku zjemníme maslom, osolíme, pridáme polovicu postrúhaného syra, šťavu z polovice citróna, kôpor a premiešame. Do vymasteného pekáča uložíme štvrtinu uvarených cestovín zalejeme tretinou omáčky, rozložíme tretinu tuniaka a prikryjeme časťou cestovín. Vrstvy opakujeme do minutia surovín. Vrchnú vrstvu posypeme zvyšným postrúhaným syrom a vo vyhriatej rúre zapečieme.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára