22. júna 2010

Vyprážané hubové taštičky

4 zemiaky uvarené v šupke., 150 g polohrubej múky., soľ., 2 vajcia., olej., 100 g sušených húb., 1 cibuľa.,
Omáčka: 200 g póru., 150 g šampiňónov., olej., soľ., mleté čierne korenie., 1,5 dl kyslej smotany., 1 lyžica hladkej múky., 
Zemiaky ošúpeme, postrúhame na jemnom strúhadle, osolíme, pridáme múku, vajcia a vymiesime hladké vláčne cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Na pomúčenej doske cesto natenko rozvaľkáme a pokrájame na štvorčeky. Huby namočíme na 10 minút do vlažnej vody, scedíme, pokrájame a spolu s očistenou nadrobno pokrájanou cibuľkou ktátko opražíme na troche oleja. Osolíme, rozdelíme na pokrájané štvorčeky, každý preložíme na polovicu a okraje vidličkou pritlačíme. Taštičky vyprážame v rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista a podávame s hubovou omáčkou.
Omáčka: Umytý pór a očistené pokrájané šampiňóny opražíme na troche oleja, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, podlejeme vodou a udusíme. V smotane rozmiešame múku, vylejeme na huby a za stáleho miešania krátko povaríme. 
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára