21. júna 2010

Talianske cestoviny so slaninou

200 g cestovín., soľ., 150 g prerastenej údenej slaniny., mladá cibuľka aj s vňaťou., 200 g paradajok., mleté čierne korenie., 1 vajce., 1 dl smotany na šľahanie., 50 g tvrdého syra., olivový olej., 
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme, preložíme od misy, pokvapkáme olejom a premiešame. Slaninu pokrájame na hranolčeky, opražíme a vyberieme na tanier. Do výpeku dáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľku, opražíme pridáme umyté pokrájané paradajky, premiešame a vmiešame do cestovín. Cestoviny preložíme do zapekacej nádoby, okoreníme, vajce rozšľaháme v smotane, vylejeme na cestoviny, posypeme opečenou slaninou a vo vyhriatej rúre krátko zapečieme. Posypem pokrájanou vňaťou z cibuľky, postrúhaným syrom a podávame.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára