22. júna 2010

Kačica na ovocí

1 kačica á 1200 g., soľ., mleté čierne korenie., 30 g hrozienok., 20 g orechov., 4 jablká., 2 dl bieleho vína., hrsť bobúľ hrozna., 
Očistenú kačicu umyjeme, osušíme, z vnútra aj z vrchu osolíme. Do brušnej dutiny dáme polovicu hrozienok, posekané orechy, kačicu uložíme na mriežku do pekáča, Prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 1 hodinu. Kačicu odkryjeme, výpek čiastočne zlejeme, kačicu okoreníme mletým čiernym korením, obložíme očistenými jadrovníkov zbavenými pokrájanými jablkami, podlejeme vínom a vo vyhriatej rúre dopečieme domäkka. Počas pečenia polievame výpekom. Kačicu vyberieme, rozporcujeme, prsia vykostíme, pokrájame na plátky a uložíme na servírovaciu misu. do výpeku pridáme bobule hrozna, zvyšné hrozienka, krátko prehrejeme a vylejeme na upečenú kačicu.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára