600 g bravčového stehna., soľ., mleté čierne korenie., kečup., 4 plátky prerastenej údenej slaniny., 4 vajcia uvarené natvrdo., olej., 1 cibuľa., 1 kocka masoxu., 1 lyžica škrobovej múčky., 200 g mrkvy.,
Bravčové stehno rozdelíme na štyri rezne a natenko vyklepeme. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, natrieme kečupom a na každý uložíme plátok slaniny a ošúpané vajce. Rezne zvinieme do závitkov, spevníme niťou a prudko opečieme na troche oleja zo všetkých strán. Pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, podlejeme vodou a dusíme 20 minút. Pridáme lyžicu kečupu, masox, podľa potreby dolejeme vodu a udusíme domäkka. Závitky vyberieme, niť odstránime a uložíme na teplom mieste. Vývar zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou v troche vody, závitky prekrojíme a vložíme do omáčky. Mrkvu očistíme, osolíme, opečieme na troche oleja, podlejeme vodou a krátko podusíme. Podávame so závitkami a s uvarenými zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára