14. novembra 2018

Čokoládové guľky

180 ml horkej čokolády., 2 PL mandľového likéru alebo pomarančového likéru., 2 PL masla zo sladkej smotany., 125 g práškového cukru., 125 g mletých mandlí., 50 g strúhanej čokolády., jemný papier alebo papierové košíčky na balenie praliniek
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a primiešame do nej zvolený likér. Potom pridajte maslo, miešajte až kým sa roztopí. Pridajte práškový cukor, mleté mandle a všetko dobre premiešajte. Zmes nechajte vychladnúť, až kým nie je taká tuhá, že sa dá tvarovať. Rozdeľte ju približne na 24 porcií a z nich vytvarujte malé guľky. Na tanier nasypte strúhanú čokoládu a guľky v nej poobracajte, aby boli rovnomerne celé obalené. Po jednej ich zabaľte do papiera alebo košíka. V chladničke vydržia asi dva týždne.
Recept môžeme obmeniť tak, že použijeme mliečnu čokoládu a guľky na záver ponoríme do roztopenej čokolády.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára