19. novembra 2018

Sladké medovníčky

500 g medu., ½ šálky vody., 250 g ražnej múky., 250 g pšeničnej múky., citrón., 20 g jedlej sódy., 20 g medovníkového korenia
Med prevaríme s vodou a necháme vychladnúť. Obidve múky preosejeme do misy, pridáme šťavu z jedného citróna, medovníkové korenie a medovú vodu. Vypracujeme tuhé cesto a na záver pridáme sódu. Cesto zabalíme do igelitového vrecúška a necháme 24 hodín stáť. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm, vykrojíme ozdoby a pečieme v predhriatej rúre pri 200 stupňov c asi 15 minút.
Už pri vaľkaní cesta pamätajte na to, že perníčky musíte nechať vychladnúť na rovnej ploche, aby sa nestočili. Ak chcete, aby medovníčky rýchlo zmäkli, uložte ich do škatule a pridajte k nim jablko.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára