20. novembra 2018

Vianočná torta s motívom-recept

Korpus na plech: 10 vajec., 14 PL práškového cukru., 6 – 8 PL vody., 10 PL hladkej a 4 PL polohrubej múky., 10 PL oleja a balíček prášku do pečiva
Krém: 500 g masla alebo margarínu., 400 g kryštálového cukru., instantný puding v prášku., 70 g masla a 70 g hladkej múky na bešamel., 5 dl mlieka
Na vrch: čokoládová poleva

Žĺtky, 12 PL cukru a vodu vyšľaháme do peny. Bielky a 2 PL cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Do žĺtkov postupne zamiešame múku s práškom do pečiva, pridáme olej a nakoniec zľahka vmiešame sneh. Masu vylejeme na plech, ktorého dno vopred vystelieme papierom a boky až po okraj
vianočná torta snehuliakvymastíme a vysypeme múkou. Pečieme asi 45 – 50 minút, pričom teplotu zvyšujeme od 125 stupňov C do 18 stupňov C tak, že posledných 10 minút pečieme pri teplote 180 stupňov C. Upečený korpus po vychladnutí prerežeme na tri časti, natrieme krémom, spojíme, vrch potrieme džemom, polejeme polevou a vyzdobíme.
Krém: 70 g masla a 70 g hladkej múky upražíme na svetlú zásmažku, prilejeme mlieko, pridáme kryštálový cukor a varíme do zhustnutia. Kašu necháme vychladnúť prikrytú. Do zmäknutého masla vmiešame kašu a pudingový prášok.


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára