14. novembra 2018

Domáce bonbóny a šuhajdy

Domáce bonbóny
100 g piškót., 2 KL instantnej kávy., 3 PL horúcej vody., 100 g sladeného kondenzovaného mlieka., 100 g rozpusteného masla., 2 PL kakaa
Do zomletých piškót pridáme vo vode rozpustenú instantnú kávu, zohriate kondenzované mlieko,kakao a rozpustené maslo. Premiešame na hladkú kašu, vytvarujeme do malého, čo najužšieho valčeka a zabalíme do alobalu alebo mikroténového vrecúška. Odložíme stuhnúť, najlepšie do druhého dňa. Potom krájame ostrým nožom valčeky, ktoré obalíme v kakau alebo kokose.
Šuhajdy
250 g stuženého pokrmového tuku Cera., 250 g práškového cukru., 30 g kakaa., 200 g zomletých lieskových orieškov., 50 g hrozienok
Tuk rozpustíme, pridáme cukor, kakao a vymiešame na hladký krém. Dáme pozor, aby krém nezovrel. Potom odstavíme z tepelného zdroja, pridáme zomleté lieskové oriešky, vopred namočené a dobre vyžmýkané hrozienka, premiešame a pomocou lyžice nalejeme do ozdobných papierových košíčkov alebo formičiek. Odložíme stuhnúť na chladné miesto.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára