16. novembra 2018

Medovníčky s korením

4 vajcia., 300 g práškového cukru., postrúhaná kôra z citróna., po štipke bieleho korenia., mletého nového korenia., strúhaného muškátového orieška., mletého zázvoru., mletého kardamónu., jelenej soli (SALAJKA)., PL rumu., 500 g polohrubej múky., maslo na vymastenie plechu., na polevu 250 g práškového cukru., 2 PL rumu., 2 PL citrónovej šťavy
Vajcia s cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme citrónovú kôru a korenie. Jeleniu soľ rozpustíme v rume a premiešame. Na masu preosejeme múku a vypracujeme cesto. Necháme cez noc odpočívať. Na druhý deň z cesta pomúčenými rukami vytvarujeme malé guľky s priemerom asi 2 cm. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme asi 20 minút v rúre zohriatej na 180 stupňov C. Práškový cukor preosejeme a rozdelíme na dve časti. Jednu vymiešame nahladko s rumom a druhú s citrónovou šťavou. Polevou nahrubo potrieme ešte teplé medovníčky. 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára