16. novembra 2018

Maslové pečivo z varených žĺtkov

150 g masla alebo rastlinného margarínu Helia., 100 g práškového cukru., 300 g polohrubej múky., 2 uvarené žĺtky., 2 surové žĺtky., vanilínový cukor., citrónová kôra
CITRÓNOVÁ POLEVA: 125 g preosiateho práškového cukru., 1 – 1,5 PL precedenej citrónovej šťavy., 2 – 3 PL vriacej vody

Uvarené žĺtky postrúhame. Maslo rozotrieme dopenista. Pridáme cukor, surové a uvarené žĺtky, vanilínový cukor a postrúhanú citrónovú kôru. Pridáme preosiatu múku, vypracujeme hladké cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm. Formičkami vykrajujeme pečivo a kladiem na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 170 stupňov C. Vychladnuté zlepíme pikantným džemom, polejeme citrónovou polevou, ktorú prifarbíme bretónom – cukrárenským farbivom a ozdobíme drobučkými cukrovými „perličkami“.
Všetko spolu miešame, kým poleva nie je lesklá. Ak je poleva prihustá, pridáme do nej citrónovú šťavu, ak je riedka, pridáme cukor.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára