19. novembra 2018

Plnené bonbóny

250 g hladkej múky., vajce., 2 KL oleja., štipka soli., KL citrónovej šťavy., 1/8 l teplej vody
Plnka: 200 g marcipánovej masy., 100 g pomletých lieskovcov., vajce., PL kakaa., 15 kandizovaných višní

Z múky, vajca, oleja, citrónovej šťavy, štipky soli a vody vypracujeme hladké cesto. Ak sa lepí na varešku, pridáme lyžicu múky. Potom zamiešame marcipán s pomletými lieskovými oreškami a vajcom. Dve tretiny marcipánovej masy zmiešame s kakaom a vytvarujeme z nej 15 guľôčok. Z ostatnej masy – zvyšnej tretiny – tiež vyformujemem 15 menších guľôčok a do každej vtlačíme kandizovanú višňu. Odležané cesto natenko vyvaľkáme na pomúčenej kuchynskej doske a nakrájame ho na tvorce so stranou dlhou asi 10 cm. Na každý štvorec položíme marcipánovú guľôčku a zvinieme ju. Bonbóny dáme na pomastený plech, posypemem cukrom a pečieme pri 180 stupňov C asi 20 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára