14. novembra 2018

Čokoládové kolieska

150 g práškového cukru., 300 g hrubej múky., 150 g masla., 3 PL kakaa., vajce., balíček vanilkového cukru., marhuľový džem., ½ PL mlieka ½ PL koňaku., soľ., bielu polevu., lentilky
Maslo vymiešame s vajcom a práškovým cukrom do penista. Pridáme vanilkový cukor, štipku soli, kakao, mlieko a koňak. Nakoniec pridáme múku a vypracujeme tuhé cesto. Necháme v chlade odstáť. Vyváľkame tenkú vrstvu a vykrajujeme kolieska. Pokladieme ich na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme v rúre pri 180 stupňov C. Vychladnuté kolieska spájame s marhuľovým džemom a polievame polevou.
Poleva: 100 g práškového cukru., bielok a PL vriacej vody. Zdobíme lentilkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára