19. novembra 2018

Rýchle plnené trubičky

300 g hladkej múky., 250 g rastlinného masla., 6 PL zakysanky., 2 žĺtky., soľ
PLNKA: 3 bielky., 180 g práškového cukru

Z múky, tuku, zakysanky, žĺtkov a štipky soli spracujeme večer cesto, ktoré zabalíme do celofánu a necháme celú noc odležať. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do obdĺžnika na hrúbku asi 5 mm a nakrájame pásy dlhé asi 20 cm a široké 2 cm. Pásy navinieme na plechové rúrky, potrieme vajcom a pečieme v rúre pri teplote 170 stupňov C asi 20 minút. Upečené trubičky stiahneme z ochladnutých rúrok a po vychladnutí naplníme zmesou bielkov a cukru vymiešanou nad parou. 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára