16. septembra 2016

Ako sa pripravuje pesto

Koriandrové pesto

zväzok koriandra., zväzok petržlenu., strúčik cesnaku., 60 g limbových orieškov (mandlí či iných orieškov)., 60 g čerstvo nastrúhaného parmezánu., 60 ml (4 pl) olivového oleja.,

Bazalkové pesto

2 zväzky čerstvej bazalky asi 45 g., strúčik cesnaku., 60 g limbových alebo iných orieškov., 60 g parmezánu., 60 ml (4 pl) olivového oleja.,
Zo stoniek koriandra a petržlenu poodtŕhajte lístky. Ak robíte bazalkové pesto, poodtŕhajte lístky aj z bazalky. Plochú časť veľkého noža položte na cesnak a silno na ňu udrite päsťou. Cesnak zbavte šupky.
do mixéra alebo robota vložte limbové oriešky, cesnak, parmezán a lístky bylín a mixujte, kým zmes nebude takmer hladká.
Za stáleho chodu prístroja postupne pridávajte olej. Gumenou stierkou občas zotrite z okrajov misy prilepenú masu a zhrňte do stredu.
Pesto ochutnajte a dochuťte. Ak je príliš husté, vmiešajte ešte trochu oleja. Preložte do misky, prikryte a udržuje schladené.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára