Nálev – 0,75 dl octu s citrónom., 1 – 2 lyžičky dijonskej horčice., kyslá smotana., soľ., čierne korenie., dl rastlinného oleja.,
Zelenú fazuľku vylúskame, uvaríme v slanej vode, scedíme, opláchneme studeno vodu a fazuľku vytlačíme zo šupky. Cestovinu uvaríme v slanej vode podľa návodu, scedíme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. Zelený hrášok vylúpeme, struky cukrového hrášku umyjeme, prípadne aj rozpolíme. Hrášok i struky blanžírujeme v osolenej vode 3 – 5 minút, potom vodu zlejeme a zeleninu ochladíme studenou vodou. Všetky pripravené suroviny šalátu zmiešame a zalejeme nálevom, ktorý sme pripravili zmiešaním alebo zmixovaním octu, horčice, kyslej smotany, korenín a oleja. šalát opäť premiešame a podávame s nakrájaným lososom. Zdobíme krkoškou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára