14. septembra 2016

Zeleninový šalát s lososom

2 kg veľkej zelenej fazuľky., soľ., 200 g cestoviny., 300 g strukov zeleného hrášku., 200 g cukrového hrášku., 200 g údeného plátkového lososa.,
Nálev – 0,75 dl octu s citrónom., 1 – 2 lyžičky dijonskej horčice., kyslá smotana., soľ., čierne korenie., dl rastlinného oleja.,
Zelenú fazuľku vylúskame, uvaríme v slanej vode, scedíme, opláchneme studeno vodu a fazuľku vytlačíme zo šupky. Cestovinu uvaríme v slanej vode podľa návodu, scedíme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. Zelený hrášok vylúpeme, struky cukrového hrášku umyjeme, prípadne aj rozpolíme. Hrášok i struky blanžírujeme v osolenej vode 3 – 5 minút, potom vodu zlejeme a zeleninu ochladíme studenou vodou. Všetky pripravené suroviny šalátu zmiešame a zalejeme nálevom, ktorý sme pripravili zmiešaním alebo zmixovaním octu, horčice, kyslej smotany, korenín a oleja. šalát opäť premiešame a podávame s nakrájaným lososom. Zdobíme krkoškou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára