12. septembra 2016

Šalát z exotického ovocia s pistáciami

450 g manga (môže byť mrazené)., plechovku grapefruitu (ak sa použije čerstvý, jednotlivé mesiačiky zbavíme jemnej kože)., 4 mandarínky., 2 kivi., 50 g sušených hrozienok., 2 lyžice nesolených pistácií., 5 lyžíc tekutého medu., šťava z citróna., 3 cl koňaku.,
Mango nakrájame na plátky alebo kocky. Grep necháme odkvapkať, do šťavy pridáme med a citrónovú šťavu a asi 10 minút povaríme na miernom ohni. Do vychladnutej šťavy pridáme koňak a primiešame ju. Olúpané a rozdelené mandarínky zbavíme aj vnútorných šupiek medzi dielikmi. Kivi ošúpeme a pokrájame na plátky. Napokon vložíme všetko nakrájané ovocie do misky, v ktorej ho budete podávať , a premiešame ho. Pridáme hrozienka, posekané pistácie a zalejeme pripravenou ochutenou ovocnou šťavou. Až do podávania skladujeme v chladničke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára