12. septembra 2016

Zemiaky s hubovou omáčkou

600 g zemiakov., 400 g húb., 2 cibule., 80 g syra., 2 vajcia., tymian., 1,5 dl smotany., 200 g ošúpaných rajčiakov., dl suchého vína., 4 lyžice panenského olivového oleja., mletá červená paprika., soľ., mleté čierne korenie.,
Očistené a na plátky nakrájané zemiaky ponoríme na niekoľko minút do studenej vody. Štyri pudingové misky (2 – 3 dl) vystelieme papierom na pečenie. Zemiaky vyberieme, dáme odkvapkať, osušíme ich a po vrstvách ukladáme do jednotlivých misiek. Každú vrstvu sypeme postrúhaným syrom a tymianom. Zemiaky zalejeme osolenou a okorenou zmesou vajec vyšľahaných so smotanou. Pečieme v stredne teplej rúre asi 30 minút. Medzitým očistíme a nakrájame huby a cibuľu. V oleji na panvici podusíme cibuľu s rajčiakmi, potom pridáme huby a mletú červenú papriku, posypeme zvyšným tymianom, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom a varíme na slabom plameni asi 20 minút. Upečené zemiaky vyklopíme z formičiek na taniere, polejeme hubovou omáčkou a ihneď podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára