16. septembra 2016

Papriková polievka s pestom

2 veľké červené papriky., 500 g zrelých rajčiakov., 4 šalotky., 2 strúčiky cesnaku., 30 ml (2  pl) olivového oleja., l zeleninového vývaru., 10 ml (2 kl) cukru., šťava z 1/2 citróna.,
Papriky opečte, olúpte a posekajte. Pripravte rajčiaky a šalotky. Cesnak posekajte. Rozohrejte olej., pridajte cesnak, šalotku a 1 – 2 minúty smažte.
Pridajte papriky a rajčiaky, potom vývar a cukor. Pomaly varte 15 – 20 minút. Pomaly varte, kým zelenina celkom nezmäkne. Miešajte.
Polievku odstavte, nechajte trochu vychladnúť a rozmixujte. Má byť hladká, no nie príliš hustá. Môžete ju mixovať v 2 – 3 dávkach. Nakoniec ju vlejte späť do hrnca.
Pridajte citrónovú šťavu a dobre premiešajte. Polievku za občasného miešania pomaly ohrejte. ochutnajte ju, a ak treba, pridajte citrónovú šťavu, cukor i koreniny.
Tip – Polievku naberajte z ohriatej polievkovej misy. Do každej porcie dajte hodne pesta.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára