Filé umyjeme, osušíme a naporcujeme. Pokvapkáme 3 lyžicami pomarančovej šťavy, z oboch strán okoreníme karí korením. Očistené a umyté cukety nakrájame na kocky, ošúpanú cibuľu na tenké plátky. Zohrejeme tuk, opečieme v ňom pripravenú zeleninu a pridáme pomarančovú šťavu a rybací vývar. Filé osolíme a vložíme k zelenine a necháme 10 minút dusiť na slabom ohni. Potom ho opatrne vyberieme a prikryté odložíme na teplé miesto. K zelenine prilejeme smotanu, povaríme, zahustíme maizenou a dochutíme. Umytý a osušený kôpor nadrobno posekáme a krátko pred podávaním vmiešame do omáčky s karí korením. Filé podávame s ryžou.
16. septembra 2016
Filé z lososa s pomarančom a karí omáčkou
600 g filé z lososa, 1/8 l pomarančovej šťavy, 4 cukety, 1 cibuľa, 30 g masla alebo rastlinného tuku, soľ, 1 lyžička karí korenia, 1-2 lyžice kapary, 1/8 l rybieho vývaru, 1 dl smotany na šľahanie, 2-3 lyžice maizeny, viazanička kôpru
Filé umyjeme, osušíme a naporcujeme. Pokvapkáme 3 lyžicami pomarančovej šťavy, z oboch strán okoreníme karí korením. Očistené a umyté cukety nakrájame na kocky, ošúpanú cibuľu na tenké plátky. Zohrejeme tuk, opečieme v ňom pripravenú zeleninu a pridáme pomarančovú šťavu a rybací vývar. Filé osolíme a vložíme k zelenine a necháme 10 minút dusiť na slabom ohni. Potom ho opatrne vyberieme a prikryté odložíme na teplé miesto. K zelenine prilejeme smotanu, povaríme, zahustíme maizenou a dochutíme. Umytý a osušený kôpor nadrobno posekáme a krátko pred podávaním vmiešame do omáčky s karí korením. Filé podávame s ryžou.
Filé umyjeme, osušíme a naporcujeme. Pokvapkáme 3 lyžicami pomarančovej šťavy, z oboch strán okoreníme karí korením. Očistené a umyté cukety nakrájame na kocky, ošúpanú cibuľu na tenké plátky. Zohrejeme tuk, opečieme v ňom pripravenú zeleninu a pridáme pomarančovú šťavu a rybací vývar. Filé osolíme a vložíme k zelenine a necháme 10 minút dusiť na slabom ohni. Potom ho opatrne vyberieme a prikryté odložíme na teplé miesto. K zelenine prilejeme smotanu, povaríme, zahustíme maizenou a dochutíme. Umytý a osušený kôpor nadrobno posekáme a krátko pred podávaním vmiešame do omáčky s karí korením. Filé podávame s ryžou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára