2. septembra 2016

Zdobenie pre nešikovných

Čokoládový motýlik, lístky ruží alebo sedmokráska z orieškov na vrcholku torty poteší nielen každého hosťa prichádzajúceho na návštevu, ale predovšetkým okúzli deti. Podobné ozdoby napodiv nevyžadujú veľkú zručnosť či nadmieru šikovnosti. Chce to iba trochu času a trpezlivosti.
Čokoládový motýlik
Z pergamenového papiera si nastrihajte obdĺžniky 10 x 6 cm a preložte ich na polovicu na 5 x 6 cm. Ceruzkou nakreslite na každú polovicu motýlie krídla tak, aby v mieste preloženia bolo telíčko. Papier rozložte na pevný podklad pokreslenou stranou dolu. Rozpustenú čokoládu nastriekajte – obkrestlite obrysy krídel aj telíčko. Každý obdĺžniček s nakresleným (načokoládovaným) motýlikom dajte napríklad do prázdnych obalov na vajcia a uložte na hodinu do chladničky. Papier odstraňujte studenými rukami. Odlepené čokoládové motýliky môžete uložiť späť do chladničky až do chvíle, kým ich nebudete potrebovať.

Lístky ako živé
Môžete použiť listy ruží, gardénií, vínnej révy, magnólií, kapucínok alebo fialiek. Umyte ich v mydlovej teplej vode, opláchnite čistou a osušte. Malým štetcom natrite na lístky rozpustenú čokoládu, nechajte stuhnúť v chladničke a studenými rukami potom čokoládu opatrne zlúpnite.

Sladký kvietok
Rozpustenú tmavú čokoládu nastriekajte na papierovú podložku podľa predkresleného vzoru kvietka. Nechajte ju stuhnúť, potom vyplňte obrysy ešte rozpustenou bielou čokoládou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára