6. marca 2012

Krúpy s hubami a paradajkami

150 g krúp., 150 g póru., cibuľa., 200 g čerstvých húb., olej., soľ., mleté čierne korenie., drvená rasca., 3 paradajky, dl zeleninového vývaru., 100 g postrúhaného syra., lyžica posekanej petržlenovej vňate.,
Očistené krúpy opražíme na troche oleja, zalejeme zeleninovým vývarom zriedeným s dl vody, premiešame a udusíme. Na oleji opražíme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané huby, osolíme, okoreníme a udusíme domäkka. Udusené huby zmiešame s krúpami, pridáme očistený pokrájaný pór, petržlenovú vňať, podlejeme trochou vody a za občasného premiešania spolu dusíme. Pridáme pokrájané paradajky, premiešame a posypeme postrúhaným syrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára