25. marca 2012

Bravčové stehno v chlebovom cestíčku s karamelizovanou zeleninou

500 g chlebovej zmesi na pečenie sedliackeho chleba., 1 zväzok petržlenu., 1/2 zväzku bazalky., cca 600 g bravčového stehna., 1 PL slnečnicového oleja., soľ s jódom., mleté čierne korenie., 50 g syra cotage., 1 zväzok bielej špargle (cca 500 g)., 1/2 zväzku mrkvy., 2 PL masla., 2 - 3 KL kvetového medu., 1 PL balzamikového octu.,
Zmes na pečenie chleba vymiesime podľa návodu s 350 ml vlažnej vody a zakrytú necháme kysnúť v teple asi 60 minút. Lístky byliniek otrháme a posekáme nadrobno. Stehno umyjeme, jemne osušíme a z oboch strán opečieme na prudkom oleji cca 5 minút. Ochutíme soľou a čiernym koreníme a necháme trochu vychladnúť. Chlebové cesto dáme na pomúčenú dosku, znovu premiesime a vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm. Stehno natrieme čerstvým syrom a položíme na cesto. Posypeme bylinkami, prekryjeme chlebovým cestom, riadne zatlačíme a prebytočné cesto odrežeme. Stehno v ceste uložíme spojom smerom nadol na plech vyložený papierom na pečenie a povrch jemne narežeme. V predhriatej rúre pečieme cca 35 minút pri 220 stupňov C. Potom to vyberieme a 10 minút necháme odpočívať. Medzitým ošúpeme špargľu a mrkvu, konce odrežeme. Zeleninu nakrájame šikmo na tenké kolieska, osolíme, okoreníme a 5 minút za stáleho obracania pražíme na horúcom masle. Pokvapkáme medom a 2 - 3 minúty necháme karamelizovať. Podlejeme octom, necháme zovrieť a dochutíme. Podávame k nakrájanému stehnu v cestíčku.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára