9. marca 2012

Rožky s čokoládovou nátierkou

1 balenie buchiet Dr. Oetker., 260 ml vlažnej vody., 120 ml oleja., 
Potretie: 1 rozšľahané vajce.,
Nátierka: 1 balíček pudingu originál s čokoládovou príchuťou Dr Oetker., 500 ml mlieka., 40 g cukru., 250 g polotučného tvarohu. 40 g práškového cukru., 
Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na buchty a droždie (je súčasťou balenia), vodu a olej a ručne vypracujeme hladké cesto tak, aby sa nelepilo na stenu nádoby. Povrch cesta zaprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 45 až 60 minút vykysnúť. Na prípravu nátierky uvaríme puding s liekom a cukrom podľa návodu na obale. Necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na dve polovice. Z každej polovice vyvaľkáme kruh s priemerom asi 25 cm, ktorý rozkrájame na osminy. Každú osminu stočíme od širšieho okraja k špičke do rožka a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou štetca alebo pierka potrieme rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Do vychladnutého pudingu zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tvaroh a práškový cukor. Upečené vychladnuté rožky podávame s čokoládovou nátierkou.


  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára