8. marca 2012

Plnené zemiakové placky

750 g uvarených zemiakov., 2 vajcia., 150 g hrubej múky., 2 lyžice detskej krupice., 50 g topeného syra., 3 strúčiky cesnaku., soľ., mleté čierne korenie., olej na vysmážanie., 1 balík mrazeného špenátu., 200 g kuracieho mäsa., 1 malá cibuľa., strúhanka., múka na posypanie dosky., 
Špenát dáme rozmraziť a cez sitko z neho vytlačíme prebytočnú vodu. Mäso nakrájame na tenké rezance, cibuľu na drobno. Na lyžici oleja opečieme cibuľku, pridáme mäso a prudko opečieme. Do hrnca vložíme špenát, osolíme, okoreníme a pri strednej teplote chvíľu miešame. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi primiešame vajce, roztlčený cesnak a podľa potreby strúhanku. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Primiešame k nim krupicu, múku, syr dva roztlčené strúčiky cesnaku a soľ. Vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej doske robíme rovnaké placky. Medzi dve vždy vložíme trochu špenátovej náplne a okraje dobre pritlačíme. Placky opekáme na rozpálenom oleji, kým nezískajú farbu. Podávame teplé alebo studené s čerstvou zeleninou.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára