26. marca 2012

Medovo ovsené vrkôčiky

180 ml mlieka., 1/2 kocky droždia., 1 PL kryštálového cukru., 80 g kvetového medu., 450 g polohrubej múky., 60 g ovsených vločiek., 50 g masla., 2 vajcia., štipka soli s jódom., 
Z droždia, vlažného mlieka a cukru si urobíme kvások. Po vykysnutí ho vymesime s múkou, 50 g ovsených vločiek, soľou, maslom, vajciami a medom (1 PL medu odložíme) n hladké cesto. Necháme vykysnúť cca 90 minút. Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 8 porcií, tie vyvaľkáme na dlhé šúlance a každý rozdelíme na tri rovnaké časti. Zapletieme vrkôčiky, konce riadne pritlačíme. Položíme na plech vyložený papierom na pečenie a zakryté necháme kysnúť ďalších 30 minút Odloženú lyžicu medu rozmiešame s 1 PL vody potrieme povrch vrkočov, posypeme zvyšnými vločkami a pečieme v predhriatej rúre 20 - 25 minút pri 200 stupňov C.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára