7. marca 2012

Údené mäso v lístkovom ceste

800 g vareného údeného mäsa., 250 g lístkového cesta., 1 veľká cibuľa., 1 lyžica tymianu., 200 g šampiňónov., 2 lyžice oleja., soľ., mleté čierne korenie., 250 g lístkového cesta., hladká múka na dosku., 1 vajce na potretie.,
Cibuľu nakrájame na kocky, šampiňóny na malé kúsky. Na panvici na oleji osmažíme cibuľu. Pridáme šampiňóny a tymian. Zmes osolíme, koreníme a podusíme. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát a rozprestrieme na ňom šampiňóny. Navrch položíme mäso a zabalíme ho. Okraje cesta založíme. Balíček prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme ho rozšľahaným vajíčkom. Vložíme ho do rúry a 10 minút necháme zapiecť. Potom teplotu znížime a mäso dopekáme 45 minút. Pred podávaním ho necháme trochu vychladnúť. Potom ho nakrájame na plátky.
       

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára