26. marca 2012

Limetkové motýle

2 limetky., 125 g masla., 180 g práškového cukru., 2 žĺtka., 250 g polohrubej múky., 1 KL prášku do pečiva., štipka soli s jódom., potravinárske farby., pastelové cukrové perly alebo farebný cukor., 
Maslo vymiešame do hladka s 80 g práškového cukru, soľou, žĺtkami, nastrúhanou kôrou z umytých limetiek, múkou a práškom do pečiva, ak treba pridáme 1 - 2 PL studenej vody. Cesto necháme v chlade minimálne 1 hodinu, na pomúčenej doske ho potom vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm a vykrajujeme motýle. Následne pečieme dozlatista v predhriatej rúre pri 180 stupov C. cca 12 minút. Práškový cukor zmiešame s trochou limetkovej šťavy na nie príliš tekutú polevu, ktorú rozdelenú na ľubovoľné porcie farbíme potravinárskymi farbami a podľa fantázie potom vychladnuté motýle zdobíme farbami a inými dekoráciami.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára