27. marca 2012

Zelené knedličky

150 g čerstvého špenátu., 250 g tvarohu alebo tvarohového syra., 1 žĺtok., cesnak., 2 - 5 lyžíc hrubej múky., muškátový oriešok., 2 lyžice olivového oleja., 2 lyžičky sušeného oregana., mleté čierne korenie., soľ., niekoľko plátkov šunky alebo prosciutto., petržlenovú vňať na ozdobenie.,
Špenátové listy sparíme v horúcej vode a po vychladnutí nadrobno posekáme. Pridáme tvarohový syr, žĺtok, osolíme, okoreníme, pridáme štipku muškátového orieška a hrubú múku. Mokrými rukami tvarujeme knedličky. Vložíme ich do väčšieho hrnca s osolenou vodou a na miernom ohni varíme cca 10 minút, kým nevyplávajú na povrch. Scedíme, preložíme na taniere, pokvapkáme olejom zmiešaným s oreganom a servírujeme obložené plátkami šunky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára